1.FC Žamberk | Mladší žáci: Moravská Třebová – Žamberk
7494
single,single-post,postid-7494,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

10 Zář Mladší žáci: Moravská Třebová – Žamberk

Slovan Moravská Třebová – 1. FC Žamberk 3:7 (1:2)

V neděli 8. 9. 2024 jsme zavítali do Moravské Třebové, kde se nám dlouhodobě nedaří. Vzhledem k tomu, že soupeři odešli výrazné opory, chtěli jsme tentokrát uspět. V sestavě nám chyběli některé opory (nemoci, dovolené, atd.) i díky tomu jsme měli překvapivě jen 3 děti na střídání.

 

Do prvního poločasu jsme chtěli vstoupit aktivně a tím případně předejít tlaku domácích. To se povedlo jen částečně, po našich neproměněných vyložených šancích, o sobě začínal dávat vědět soupeř. Stále se tlačil na naši polovinu hřiště, ale zatím bez gólového efektu. V 16. minutě už nás, ale překvapil střelou z dálky a dostal se do vedení v zápase. Zbytečně jsme znejistili a přestali hrát. Domácí dále směle podnikali další výpady, naštěstí selhávali v koncovce. Ve 23. minutě nás trochu uklidnil Adam Maivald, kdy po samostatném úniku srovnal skóre zápasu na 1:1. To nás povzbudilo a začali jsme se přesouvat na soupeřovu polovinu, ale také jsme selhávali v koncovce. Ve 30. minutě jsme strhli vedení na naši stranu, kdy se dočkal Jakub Fousek, který po závaru uklidil míč do branky domácích. Více už jsme toho my, ani soupeř, do konce poločasu nevymysleli a tak jsme šli do kabin za hubeného vítězství.

O poločase jsme vyhodnotili naši hru a řekli jsme si, co bychom chtěli v druhém poločase zlepšit. Řekli jsme si také, že bychom chtěli vyzkoušet hráče na více postech.

Do druhého poločasu jsme vstoupili, jak jsme si řekli a hned po třech minutách hry jsme se dostali do dvoubrankového vedení, kdy Adam Maivald uplatnil svůj důraz v pokutovém území. To nás uklidnilo a naše koncentrace výrazně polevila. Nedokázali pohlídat hned několik hráčů a domácím darovali velmi laciný gól. Naštěstí jsme si hned vzápětí dokázali dvoubrankové vedení vzít zpět. Psala se 40. minuta, kdy Adam Maivald dokázal předskočit soupeře a v koncovce se nemýlil. Zkompletoval tím svůj hattrick v zápase! Začalo se nám dařit kombinace a postupně se dostávali i ostatní hráči do slibných šancí, ale nedařilo se jim dostat míč mezi tři tyče. Ve vyložené šanci se ocitl nejprve Matěj Musil, ale v koncovce přestřelil branku domácích. Ve 45. minutě se opět dostal do úniku Adam Maivald a tvrdou ranou prostřelil domácího gólmana. Za nedlouho si krásně nevedl míč Jarda Kovanda a z bezprostřední vzdálenosti minul soupeřovu branku. V 57. minutě o sobě dali vědět domácí a z rychlého protiútoku pře sprintovali našeho stopera a dali svou třetí branku v zápase. Nutno podotknout, že v tuto chvíli už na tomto postu hrál na zkoušku třetí hráč, takže to pro ně byla nová zkušenost. Poslední desetiminutovka přinesla drobné šance na obou stranách, ale bez gólového příspěvku. V 67. minutě předložil Adam Maivald nádhernou přihrávku Jakubu Fouskovi a ten se trefil po druhé v zápase. Už to vypadalo, že se v zápase nic nestane, ale nezastavitelný Adam Maivald neměl ještě dost a střelou ze střední vzdálenosti upravil konečné skóre zápasu na 7:3.

Chtěli bychom kluky opět pochválit za nasazení v zápase. První poločas jsme se dlouho rozkoukávali, ale v tom druhém už jsme hráli svoji hru. Soupeře jsme jasně přehráli a zaslouženě vyhráli. Měli jsme také radost, že se klukům dařilo na postech, na kterých tak často nehrají. To je velký příslib do budoucna.  V dalším kole přivítáme už ve středu borce z Poličky. Doufám, že budeme v tomto výkonu pokračovat a dokážeme těžkého soupeře obrat o nějaké body.

Branky: 5x Adam Maivald, 2x Jakub Fousek.

Sestava: Matěj Musil, Štěpán Barvínek, Adam Šlesingr, Jakub Fousek, Matěj Hrdina, Jarda Kovanda, Robin Hájek, Filip Chládek, Daniel Kaška, Adam Maivald, Denis Navrátil, Matouš Šrefl.

56