1.FC Žamberk | 3. kolo krajského přeboru starší přípravky – 22.9.2024 Žamberk
7530
single,single-post,postid-7530,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

23 Zář 3. kolo krajského přeboru starší přípravky – 22.9.2024 Žamberk

Po volném propršeném víkendu, díky kterému bylo druhé kolo krajského přeboru přeloženo na prodloužený víkend 26. – 27.10.2024, jsme ve třetím kole přivítali na našem domácím stadionu týmy SK Nemošice, FK Spartak Choceň a SKP Slovan Moravská Třebová.

 

Modrý tým – skupina „A“

sestava: Matěj Krátký, Samuel Skucius, Vojtěch Pelikovský, Patrik Kořán, Eliáš Plundra, Pavel Géring, David Pelikovský

 

1.FC Žamberk vs SK Nemošice  3:8

střelci: Eliáš Plundra, Patrik Kořán, Pavel Géring

První zápas byl soupeř o trochu lepší než my a tomu odpovídá i výsledek. Oproti minulé sezóně ale bylo vidět zlepšení z naší strany a už to pro Nemošice nebyly body “zadarmo”. Věřím, že v příštím střetnutí už odejdeme vítězně my.

 

1.FC Žamberk vs FK Spartak Choceň 12:1

střelci: 5x David Pelikovský, 3x Pavel Géring, 2x Samuel Skucius, Patrik Kořán, Eliáš Plundra

V druhém zápase jsme projevili veliké odhodlání a na hráčích byla vidět pohoda a radost ze hry, která byla v naší režii. V útoku jsme dávali jednu branku za druhou, čemuž předcházela skvělá kombinace a asistence na góly a zodpovědná hra od obrany.

 

1.FC Žamberk vs SKP Slovan Moravská Třebová  2:5

střelci: David Pelikovský, Pavel Géring

Poslední utkání s těžkým soupeřem bylo vyrovnané a v poločase jsme dokonce vedli 2:1. Druhá půle nás ale nezastihla v dobrém rozpoložení, přestalo se dařit před brankou soupeře, kde jsme i z vyložených šancí pálili mimo nebo do brankové konstrukce. Zato Třebová šancemi nepohrdla a otočila zápas ve svůj prospěch.

 

Za celý turnaj musím všechny hráče pochválit za dobrý projev naší hry a řešení situací. Především pak naše obránce (Vojta Pelikovský a Sam Skucius), kteří odehráli kvůli malému počtu dětí téměř celou minutáž a přesto nevypustili jediný souboj a ještě se zapojovali do útočné fáze. Zvláště pak ještě Samuela za obrovský přínos pro celý tým.

 

Černý tým – skupina „B“

sestava: David Kalous, Bartoloměj Bílek, Kryštof Ulrych, Gabriela Baťková, Nela Kalousová, Tobias Táborský, Mikuláš Diblík, Marek Sabota, Šimon Franke, Matyáš Kalous

 

1.FC Žamberk vs SK Nemošice 1:15

střelci: Marek Sabota

V prvním zápase na domácím turnaji jsme za soupeřem zaostávali snad ve všech fotbalových činnostech o čem svědčí i konečné skóre po 36 odehraných minutách. Naší snahou bude se v letošním roce fotbalově zlepšit aby jsme byli alespoň v jarní části krajského přeboru důstojnějším soupeřem.

 

1.FC Žamberk vs FK Spartak Choceň 6:3

střelci: 4x Marek Sabota, Tobias Táborský, Mikuláš Diblík

Výsledkově i herně náš nejpovedenější zápas na turnaji. Veliká změna byla u našich dětí vidět především v nasazení a chuti do hry. Střelecky nás táhl náš navrátilec do týmu Marek Sabota. Hodně nám pomohl David Kalous, který i s poraněným kolenem odehrál celý zápas v bráně a byl velikým přínosem při zakládání rozehrávky od branky.

 

1.FC Žamberk vs SKP Slovan Moravská Třebová  3:7

střelci: Marek Sabota, Mikuláš Diblík, Šimon Franke

Dva poločasy rozdílné jako den a noc. V tom prvním jsme hráli stejně jako v prvním zápase proti Nemošicím. Rychle jsme prohrávali 2:0 a v poločase 7:1. Na konci prvního poločasu nás přišli posílit Šíma Franke a Maty Kalous (oba ročník narození 2016) z mladší přípravky. Po přestávce jsme začali hrát s daleko větší chutí a nasazením a odměněni jsme byli dvěma vstřelenými brankami z nichž jednu si připsal velmi dobře hrající Šíma hlavou!

 

Za celý turnaj bych chtěl jmenovitě vyzdvihnout Gabču Baťkovou, která nevynechala jediný souboj a herně se snažila pomoci svým spoluhráčům. Davču Kalouse, který nám v brance i přes drobné zranění kolene pomohl s rozehrávkou a zachytáváním dlouhých míčů za obranu. Máru Sabotu, který po svém nedávném návratu do týmu ukazuje jak veliký je v něm potenciál do budoucna a střelecky nás na tomto turnaji táhl. Šímu Frankeho a Matyho Kalouse, kteří naše děti nakazili po svém příchodu svým zápalem do hry a patří jim veliké poděkování.

Celkově se ukázalo, že pokud se nám trenérům ve spolupráci s rodiči podaří u našich dětí víc rozvinout vášeň pro fotbal, tak budeme mít v budoucnu daleko častěji šanci se radovat z jejich úspěchů. Potenciál je bezpochyby u všech dětí, které hrály v tomto týmu.

109