1.FC Žamberk | Mladší žáci: Žamberk – Česká Třebová
7569
single,single-post,postid-7569,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

19 Říj Mladší žáci: Žamberk – Česká Třebová

1 FC Žamberk – FK  Česká Třebová 2:5 (0:2)

V sobotu 12. 10. 2024 jsme odehráli další kolo krajského přeboru mladších žáků. Tentokrát v prestižním duelu soupeřů v tabulce s týmem České Třebové, který ještě v podzimní části nenašel přemožitele.

Začátek prvního poločasu byl z obou stran velmi opatrný. Poté se začal soupeř osmělovat a dal o sobě vědět kombinační hrou, která zaměstnávala nejen naší obranu. Škoda jen, že jsme soupeři pomohli nepřímo k prvnímu gólu. Z obyčejné rozehry zpět na gólmana jsme „vyrobili“ soupeři rohový kop. Z následné standardní situace jsme nedokázali pokrýt dostatečně hráče a soupeř šel v 15. minutě celkem lacině do vedení. Na klucích bylo vidět, že trochu klopí hlavu dolů. Naopak soupeř toho hned začal využívat a tlačil nás do našeho pokutového území. Ve 22. minutě náš gólman bohužel zaspal a nešel si pro centr soupeře. Počkal, jak tato situace dopadne, ale soupeř na nic nečekal a hlavou uklidil míč do naší sítě. Zkoušeli jsme posílit zálohu, tím nejlepším co máme, ale bohužel to nefungovalo podle našich představ. Kluci bojovali, to nás zvedlo a možná díky tomu jsme už do konce poločasu neinkasovali. Škoda, že jsme některé své šance nevyužili.

O poločase jsme toho měli dost na probrání, potřebovali jsme najít správné složení soukolí, tak aby to fungovalo. Zamíchali jsme sestavou a očekávali změnu. Řekli jsme si také, že bychom se chtěli vyvarovat chyb, které jsme v prvním poločase udělali.

Do druhé části jsme chtěli nastoupit s větším odhodláním a ještě větší bojovností. Ale byl to soupeř, který první udeřil a to v první minutě poločasu, kdy využil opět náš nedůraz v pokutovém území. Naštěstí kluci nesklonili hlavy a snažili se hned útočit. Z následného protiútoku vystřelil na branku Adam Maivald a z následné dorážky dokázal uklidit míč za záda hostujícího gólmana. To nás povzbudilo a snažili jsme se dále útočit. Jak to tak bývá, zapomněli jsme bránit a nepohlídali dva volné hráče, pro které už nebylo těžké Dana ve 48. minutě překonat. Po vyrovnané desetiminutovce jsme opět propadli a po špatném rozebrání hráčů opět dostali gól. V 67. minutě se nám povedla krásná souhra, kdy Adam Maivald předložil vyloženou šanci Kubovi Hodkovi, který místo gólu volil nahrávku na Denise Navrátila a ten už neměl problém míč uklidit do branky hostí. To už bylo z naší strany všechno, a když ani soupeř už nic nevymyslel, skončil zápas zaslouženou výhrou hostujícího celku.

Soupeř ukázal svoji sílu a vyzrálost v kombinační hře. Nám se nedařilo zejména v defenzivní činnosti a udělali jsme bohužel poměrně dost chyb. Pro nás to byla paradoxně dobrá zkušenost, která nás doufám posune dál. Chtěl bych kluky pochválit, že i za nepříznivého stavu to nezabalili a makali dál. Věřím, že v následujícím zápase se lépe připravíme a zvítězíme. Dalším soupeřem bude opět kvalitní soupeř z Chocně, který bývá v domácím prostředí hodně silný.

góly: Adam Maivald, Denis Navrátil

sestava: Jakub Fousek, Jáchym Bartoš, Filip Chládek, Štěpán Barvínek, Adam Maivald, Jakub Vrba, Robin Hájek, Matěj Hrdina, Jaroslav Kovanda, Matěj Musil, Denis Navrátil, Dan Kaška, Jakub Hodek.

 

Martin Petr

11